Η ιστορία του Sky και η αντίσταση στη βιαιότητα

Ευάγγελος Δρίβα
Λίγα χρόνια πριν... Ο Sky ήταν ένας αδέσποτος σκύλος στη Ρουμανία. Χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι του με φτυάρι με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά το ένα του μάτι καθώς και μεγάλο τμήμα του σαγονιού του. Δεν μπορούσε να ανοίξει το στόμα του για να τραφεί. Άμεσα αναζητήθηκε οικογένεια να τον υιοθετήσει. Ώσπου, ένα ζευγάρι από τη Γερμανία αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να του αλλάξει τη ζωή.

Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη με το μισό του πρόσωπο να είναι εκτεθειμένο και να σαπίζει. Κτηνίατροι σε όλη την Ευρώπη από τους οποίους ζητήθηκε βοήθεια είχαν αρνητική οπτική για την κατάληξη του. Ως εκ θαύματος μία κτηνιατρική κλινική στην Ισπανία έκανε μια ριψοκίνδυνη προσπάθεια. Υπεβλήθη σε τρία κρίσιμα χειρουργεία, με το ένα εξ αυτών να μην έχει επαναληφθεί και είχε ως στόχο να αναπλάσει τμήμα του σαγονιού του, ώστε να μπορεί να το κινεί. Από τύχη δεν είχε επηρεαστεί από την βάναυση κακοποίησή του το κρανίο και ο εγκέφαλός του.

Κι έτσι έγινε! Ο Sky μετά τα χειρουργεία και αρκετούς μήνες προσαρμογής ανέκαμψε πλήρως και ζει πλέον μία ευτυχισμένη ζωή στη Γερμανία με την οικογένειά του.
Η θέληση, η επιμονή και η αγάπη κάποιων ανθρώπων θα είναι πάντα η τρομερή αντίσταση ενάντια στη βιαιότητα των ζώων.
Δημιουργήθηκε με