ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε άμεσα στα ερωτήματά σας!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Zero Stray Pawject
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
243 west 60th street, apt 8B,
New York, 10023
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
(+30) 6944 076 955
(+30) 6907 599 151
E-mail
stamatina@zerostraypawject.org
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 19.00
Thank you!
Σεραφίνα Αβραμίδου
Η Σεραφίνα Αβραμίδου είναι η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα και είναι αυτή που κατάφερε να κάνει τον δήμο μέσα σε 2 χρόνια πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Παρέλαβε έναν ακατάλληλο χώρο φιλοξενίας που έμοιαζε με χωματερή και τον μετέτρεψε σε σύγχρονο καταφύγιο, γνωστό πλέον ως «Το καταφύγιο του Σωκράτη». Έχουν φιλοξενηθεί, υιοθετηθεί, στειρωθεί χιλιάδες ζώα μέσω της Αστικής Πανίδας. Είναι ενεργή φιλόζωη για περισσότερα από 20 χρόνια, από το 2008 είναι εθελόντρια στην οργάνωση SAPT Hellas, από το 2016 είναι υπεύθυνη προγραμμάτων στην Animal Action Hellas. Έχουμε την μεγάλη χαρά και τιμή να είναι καθηγήτριά μας στα μαθήματα «Καταφύγια (I)» και «Εθελοντισμός».
Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου
H Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου είναι Καθηγήτρια Αναπτυξιακών θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει στο Zero Stray Academy το μάθημα «Τοπική Αυτοδιοίκηση (I)».
Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με κατεύθυνση «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» από το Πολιτικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Διδακτορικού Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στις επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει, επίσης, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στη Θεματική Ενότητα «Διοίκηση Πολιτιστικών Φαινομένων»-Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει θέματα σχετικά με τη διοίκηση και οργάνωση της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και θέματα δημόσιων πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και έχει εργαστεί, ως νομικός σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές για την επεξεργασία νομοθετημάτων για ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής οικονομίας.
Δημήτρης Γραμματικάκης
Ο Δημήτρης Γραμματικάκης είναι εκπαιδευτής θετικής προσέγγισης και λειτουργεί αμιγώς θετικά εκπαιδευτικά. Είναι καθηγητής μας στα μαθήματα «Καταφύγια (II)» και «Διαχείριση Αδέσποτων».
Έχει τελειώσει νομιμη Ακαδημία εκπαιδευτών στην Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται στις φυλές και τους σκύλους που έχουν χαρακτηριστεί-αδίκως- επιθετικές καθώς επίσης και σε φοβικούς/κακοποιημένους σκύλους. Είναι μέλος του διεθνή οργανισμού επαγγελματιών ζώων I.S.A.P, εκπαιδευτής σε 4 πενταμελείς επιτροπές δήμων της Αττικής, ιδιοκτήτης της HOMEFREETRAINING και της ομάδας εκπαιδευτών της και μέλος της ομάδας Alma Libre.
Μάρσα Δημοπούλου
Η Μάρσα Δημοπούλου είναι η πρώτη Ειδική Γραμματέας στην Ελλάδα για την Προστασία των Ζώων.
Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα τους και καθηγήτρια στο μάθημα «Εθνική Στρατηγική τοπικής αυτοδιοίκησης και στόχοι του ν.4830/21» του Zero Stray Academy.
Ως δικηγόρος έχει συνεργαστεί με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους της, συμβουλευτικά πάνω σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Είναι Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources). Είναι τελειόφοιτη στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών "Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία".
Μανώλης Βουτυράκης
΅Είναι Αστυνόμος Β στη Σητεία της Κρήτης. Έχει εξαιρετική γνώση των ποινικών αδικημάτων και της εφαρμογής του νόμου. Στο ZSA εξειδικεύεται ως προς την εφαρμογή των νομικών διατάξεων συνολικά στα περιστατικά ελέγχου και κακοποιήσεων των ζώων.
Νίκος Χρυσάκης
Ο πλέον ειδικός για το ρόλο που διαδραματίζει η ΕΛΑΣ κατά της κακοποίησης ζώων είναι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης και συγγραφέας του πρωτοποριακού εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», ενός οδηγού νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς. Είναι καθηγητής του Zero Stray Academy στο μάθημα «Ο ρόλος και η συμβολή της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Βασίλης Τζιγκούρας
Καθηγητής στο μάθημα Καταφύγια (II) είναι ο Βασίλης Τζιγκούρας, ο ιδρυτής της Plus2feet-χειροποίητα αμαξίδια για ζώα που κατασκευάζει αμαξίδια για ανάπηρα ζώα, έχει ήδη φτιάξει για χιλιάδες ζώα τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο Βασίλης όχι μόνο μαθαίνει τους δήμους πώς να διαχειριστούν ένα ανάπηρο ζώο που ζει στο καταφύγιο αλλά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη θα κατασκευάζει αφιλοκερδώς αναπηρικά αμαξίδια για τους δήμους που έχουν ολοκληρώσει το βασικό πρόγραμμα σπουδών στην ακαδημία μας.
Αλέξης Πατέλης
Ο Αλέξης Πατέλης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και καθηγητής του Zero Stray Academy.
Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζεται ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.
Κατερίνα Παπαποστόλου
Οι Φιλοζωικές Ενημερώσεις Σχολείων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό την υπογραφή της και είμαστε πολύ χαρούμενοι που την καλωσορίζουμε ως καθηγήτρια στο μάθημα "εκπαιδεύσεις σχολείων" στην Ακαδημία μας. Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία, μια από τις διακεκριμένες εκπαιδευτικούς για το 2020, πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ και συγγραφέας φιλοζωικών εκπαιδευτικών βιβλίων που στόχο έχουν να δουν οι αναγνώστες τη ζωή μέσα από τα μάτια ακηδεμόνευτων ζώων αντιλαμβανόμενοι πως όλοι μας είμαστε ισότιμου στον πλανήτη. Με μια εμπειρία που ξεπερνά τα 20 χρόνια στη δημιουργία και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 350.000 μαθητές σε περισσότερα από 650 σχολεία στη χώρα, είναι μαζί μας, ώστε να μεταφέρει στους Δήμους τη δύναμη των φιλοζωικών εκπαιδεύσεων σχολείων αλλά και των βιωματικών φιλοζωικών σεμιναρίων, ως μια εξαιρετικώ σημαντική παράμετρο στον τρόπο διαχείρισης του αδέσποτου και δεσποζόμενου πληθυσμού.
Κωστής Τοκατλίδης
Στο μάθημα «Νομικά I» καθηγητής μας είναι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και λέκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κωστής Τοκατλίδης. Ο κ. Τοκατλίδης -που είχε συμμετάσχει και στη δίκη του Έκτορα, του σκύλου που μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου μέρα μεσημέρι- εξηγεί στους δήμους το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τους.
Ευάγγελος Δρίβας
Ο Ευάγγελος Δρίβας είναι Αστυνομικός, Κλινικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στη Γνωσιακή Θεραπεία και καθηγητής μας στο μάθημα του Zero Stray Academy «Κακοποίηση Ζώων». Είναι δημιουργός της σελίδας και blog 'Report Animal Abuse Greece' που λειτουργεί από το 2014, με σκοπό να ενημερώνει τους χρήστες για την κείμενη νομοθεσία, τις διαδικασίες καταγγελίας κι άλλα θέματα κακοποίησης ζώων, μέσα από διάφορα άρθρα και επιστημονικές μελέτες. Από το 2017 μελετά το θέμα της κακοποίησης ζώων και της διερεύνησης της συσχέτισής της με την ενδοοικογενειακή και διαπροσωπική βία, ενώ με την τελευταία μελέτη του (2021) πάνω σε αυτό το θέμα, προσεγγίζει τη σκιαγράφηση του εγκληματικού-ψυχολογικού προφίλ του δράστη κακοποίησης ζώων.
Ζωή Κοντού
Η Ζωή Κοντού, Πρόεδρος της Οργάνωσης Vets in Action για την Ελλάδα είναι καθηγήτρια του Zero Stray Academy στο μάθημα «Διάσωση και Στείρωση». Είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) στην Ιστορία του Αθλητισμού, τελειόφοιτος ΑΠΘ (με υποτροφία όπου πρώτευσε στο έτος αποφοίτησης), του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Η κ. Κοντού διετέλεσε πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών επί 3 συνεχείς θητείες, μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ και είναι εκπαιδεύτρια σε ημερίδες και σχολεία με αντικείμενο την προώθηση της Φιλοζωίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της νομοθεσίας κατά της κακοποίησης των ζώων.
Η κ. Κοντού, με πολυετή εμπειρία και πανελλαδική δράση στο χώρο των προγραμμάτων μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων έχει καταφέρει ως επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης Vets in Action για την Ελλάδα να οργανώσει και να υλοποιήσει χιλιάδες στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών σε συνεργασία με δήμους όλης της επικράτειας.
Μιχάλης Χρηστάκης
Ο Μιχάλης Χρηστάκης είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Kent at Canterbury (Ηνωμένο Βασίλειο), με Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Reading, Ηνωμένο Βασίλειο), πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και καθηγητής του Zero Stray Academy «Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Είναι Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2001. Από το 2011 είναι Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.
Σοφία Ζώη
Η Σοφία Ζώη αποφοίτησε από το τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1994. Εργάστηκε στη Γαλλία από το 1994 – 1996 σε πολλές κλινικές ,ως κτηνίατρος ζώων συντροφιάς. Το 1997 ίδρυσε την Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας. Από το 2010 είναι Διδάκτορας Χειρουργικής του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ασχολείται με την Χειρουργική μαλακών μορίων από το 2001, την Ορθοπαιδική χειρουργική και την Νευροχειρουργική από το 2003. Συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Μελέτης Εσωτερικής Οστεοσύνθεσης ( AOvet), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας (ESVOT), της Ελληνικής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ), του Δ.Σ. της Ομάδα Εργασίας Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής (ΟΜΟΝ) και καθηγήτρια του Zero Stray Academy στο μάθημα "Καταφύγια II".
Σταματίνα Σταματάκου
Διευθύντρια του Zero Stray Academy είναι η δημοσιογράφος με έντονη ακτιβιστική δράση και τελειόφοιτη του Πολιτικού της Νομικής (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ) Σταματίνα Σταματάκου. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα μέσα ενημέρωσης και ως δημοσιογράφος εξειδικεύτηκε στο φιλοζωικό ρεπορτάζ πραγματοποιώντας αυτοψίες σε δημοτικά κυνοκομεία, αναδεικνύοντας ειδεχθείς κακοποιήσεις και θέτοντας την φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής μέσα από τη δουλειά της. Η ίδια είναι ενεργή εθελόντρια από τα μαθητικά της χρόνια ενώ έχει διασώσει εκατοντάδες ζώα μετατρέποντας το σπίτι της σε ένα μικρό προσωπικό καταφύγιο. Όπως τονίζει, η φιλοζωία είναι ζήτημα πολιτικής και πολιτισμού και η προσφορά απέναντι σε όλα τα πλάσματα ένδειξη ανεξάντλητης ανθρωπιάς.
Δημήτρης Παπαστεργίου
Τα αδέσποτα δεν γνωρίζουν τα διοικητικά όρια των δήμων και αν δεν εργαστούν όλοι οι δήμοι συντονισμένα η αποτυχία του ενός θα αναιρέσει την επιτυχία του άλλου. Καθηγητής στην 20η διδασκαλία «Εθνική Στρατηγική Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του Zero Stray Academy είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων. Το μάθημα απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευόμενους αντιδημάρχους/εντεταλμένους συμβούλους και μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και στους δημάρχους.
Σοφία Τζονίκη
Η Σοφία Τζονίκη είναι η Γενική Γραμματέας του Zero Stray Pawject και καθηγήτρια του Zero Stray Academy. Από το 2009 ως το 2019 ήταν η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και ο σύνδεσμος της Ομοσπονδίας με την Εισαγγελία και τα Αστυνομικά Τμήματα. Ειδικεύεται σε θέματα κακοποίησης και παράνομης εκτροφής και καθοδηγεί ιδιώτες και σωματεία να καταγγέλλουν τα περιστατικά κακοποίησης. Επίσης είναι η πρόεδρος του Stray.gr που η αποστολή του είναι η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων και η προαγωγή της φιλοζωίας και υπεύθυνης υιοθεσίας στους πολίτες.
Γεωργία Διαμαντοπούλου
Από το 2018 η Γεωργία Διαμαντοπούλου είναι η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τα Ζώα Συντροφιάς στο γραφείο Βρυξελλών της διεθνούς οργάνωσης προστασίας των ζώων FOUR PAWS / VIER PFOTEN και πλέον στο Zero Stray Academy είναι καθηγήτριά μας στο μάθημα «Νομικά (II)».
Με ειδίκευση στην ταυτοποίηση και καταγραφή (I&R), τις μετακινήσεις και το παράνομο εμπόριο εκπροσωπεί την οργάνωση στην υποομάδα για την υγεία και την ευημερία των κατοικίδιων στο εμπόριο (Subgroup on Pets in Trade) που λειτουργεί στο πλαίσιο της του EU Plaftorm on Animal Welfare, καθώς και στην Ομάδα Εργασίας για τα Ζώα Συντροφιάς του Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με σπουδές στο KU Leuven έχει εργάστεί σε Eurogroup for Animals, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Λεωνίδας Χριστόπουλος
O Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και καθηγητής του Zero Stray Academy στο μάθημα «Δημοτικό Μητρώο».
Έχει πολυετή εμπειρία στα θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, απλούστευσης διαδικασιών και καλής νομοθέτησης. Είναι απόφοιτος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.
Ειρήνη Ταπούτη
Η Ειρήνη Ταπούτη είναι κτηνίατρος για περισσότερα από 40 χρόνια. Έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά και έχει σώσει χιλιάδες ζώα. Διακρίνεται για την εθελοντική της προσφορά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς έχει περιθάλψει αφιλοκερδώς αναρίθμητα ζώα. Στο Zero Stray Academy είναι καθηγήτρια στη μάθημα «Σημασία της στείρωσης (Ι)».
Εριέττα Καραμπέτσου
H Εριέττα Καραμπέτσου είναι επαγγελματίας Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Σύμβουλος Συμπεριφοράς, Ψυχολογίας και Ευζωίας Σκύλων με ειδίκευση στα θέματα που σχετίζονται με τον Αποχωρισμό (Άγχος Αποχωρισμού) ως Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια CSAT (Certified Separation Anxiety Trainer) και καθηγήτρια του Zero Stray Academy στο μάθημα «Καταφύγια (II). Ειδικεύεται επίσης στα θέματα και τις σχέσεις που αφορούν "Παιδί και Σκύλος" και είναι μέλος του Doggone Safe ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για ενημερώσεις Αποφυγής Δαγκώματος σε παιδιά και ενηλίκους (Dog Bite Safety Educator)
Απόφοιτη της Ακαδημίας Επαιδευτών Victoria Stilwell Academy με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στο Wigan στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 2017 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Τέχνη του να επικοινωνώ με τον σκύλο μου» από τις Εκδόσεις Φυλάτος.
Η Εριέττα έχει πιστοποίηση Ά βοηθειών σε σκύλους απο το British College of Canine Studies. Παραδίδει δωρεάν μαθήματα για αδέσποτους σκύλους και έχει διατελέσει ως μέλος σε Πενταμελής επιτροπές Δήμων για την διαχείριση αδεσπότων.
Μάνος Βορρίσης
O Μάνος Βορρίσης είναι κτηνίατρος και εργάζεται μεταξύ Σύρου και Τήνου. Στη Σύρο λειτουργεί την We Live Together, με κύριο αντικείμενο τις μαζικές στειρώσεις στα άστεγα γατιά, την ιδρύση γατοφενείων, την εξυγίανση και υιοθεσία των ΠειΓατών και τη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων με αντικείμενο την ευζωία. Στην Τήνο λειτουργεί την Κτηνιατρική Κλινική Τήνου. Έχει οργανώσει διάφορες αποστολές για στειρώσεις στη Φολέγανδρο, Αμοργό, και Κουφονήσια.
Είναι καθηγητής στο μάθημα του Zero Stray Academy «Σημασία της Στείρωσης» και προτείνει εξειδικευμένους τρόπους διαχείρισης των αδέσποτων γατιών που έχει ήδη εφαρμόσει στη Σύρο.
Μαρία Παπαμιχαήλ
Η Μαρία Παπαμιχαήλ είναι πολιτική επιστημών και φιλόλογος, μέλος της ομάδας εργασίας του ΣΒΑΠ, έχει υπάρξει για έτη επιστημονικός συνεργάτης στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ (Οργανισμος για την Ασφάλεια στην Ευρώπη), επιστημονικός συνεργάτης στο Υπ. Άμυνας, στο Υπ. Ναυτιλίας, σύμβουλος επικοινωνίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας, συνεργάτης με το Μουσείο Περιβάλλοντος του ΠΙΟΠ, την Ομαδα Αιγαίου, το Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Γέφυρες κ.α.
Είναι καθηγήτρια του Zero Stray Academy και διδάσκει το πώς μπορεί ένας δήμος να προωθήσει την δουλειά του.